Vennootschapsbelasting komende jaren lager

vennootschapsbelasting

Ter compensatie van lastenverzwaring voor bedrijven door het kabinet Rutte III komt er in 2018 een lagere vennootschapsbelasting. Het tarief gaat met vier procent omlaag en de eerste schijf wordt verlengd. Over de eerste belastbare €250.000 (was €200.000) gaat het tarief van 20 naar 16%. Voor de tweede schijf gaat het tarief van 25 naar 21%. Jeroen Dijsselbloem, de vorige minister van Financiën, kondigde verlaging vorig jaar al aan.

Maatregelen

Naast de voornoemde lastenverzwaring staan hier nog wat zaken tegenover. Zo komen er maatregelen ter beperking van de renteaftrek in de vennootschapsbelasting, zoals de earnings-strippingmaatregel. Ook wordt voor ondernemingen de financiering met vreemd vermogen minder aantrekkelijk.

Voordelen BV

Het tarief van de vennootschapsbelasting wordt per 2020 en 2021 nogmaals verlaagd, door verlenging van de eerste schijf. In 2020 gaat die schijf naar 300.000 euro, een jaar later naar 350.000. Hiermee krijgt u te maken wanneer u een BV hebt of wilt beginnen. Een BV heeft diverse juridische en fiscale voordelen. Nadelen zijn er overigens ook. Ons kantoor vertelt u er graag meer over.

  • De vennootschapsbelasting gaat de komende jaren stapsgewijs omlaag.
  • Een BV heeft diverse juridische en fiscale voordelen, maar nadelen zijn er ook.